Start datum: 01 November 2024

WOO coördinator

Locatie: Leeuwarden
Aanstelling: Interim
Salaris: 70 - 85
Uren: 36
Categorie: Overheid

Voor Wetterskip Fryslân zijn wij op zoek naar een WOO coördinator (36 uur per week), voor de periode van 1 november 2024 tot en met 31 oktober 2026 (verlenging is mogelijk).

  • Opdracht is mogelijk op detacheringsbasis of als zzp'er
  • Tarief is maximaal €85 inclusief alles, exclusief btw

Wie ben jij

  • Minimaal een hbo-opleiding.
  • Minimaal 3 jaar ervaring met coördineren en procesbegeleiding binnen een overheidsorganisatie.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving (Woo, Archiefwet).
  • Je kunt zelfstandig complexe WOO verzoeken van a tot z afhandelen, inclusief zoeken, structureren, anonimiseren en publiceren.
  • Je bent communicatief vaardig waarbij je het proces van aanvraag tot het informeren van het bestuur in goede banen kan leiden.
  • Je hebt ervaring met optimaliseren van een gegevenshuishouding, inclusief kwaliteitsbewaking.

Wat ga je doen

Gegevensmanagement is het geheel van activiteiten om in het waterschap op het juiste moment over de juiste gegevens van de juiste kwaliteit te beschikken. Voorbeelden van activiteiten zijn het beheer van de gegevenscatalogus, inrichting dataplatform, werken onder data architectuur, uitvoering van gegevensbeheer, gegevensinwinning van assets, kwaliteitsmanagement, basisregistraties en informatiebeheer.

Wet open overheid coördinator

Bij het team informatiebeheer zorg je als Woo-coördinator dat alle Woo-verzoeken tijdig en juist worden afgehandeld. Voor de aanvrager ben jij het eerste aanspreekpunt en coördineer je het hele proces qua communicatie en procesbewaking tussen de vakafdelingen, de Woo-jurist en de aanvrager. Hierin houd je overzicht op het aantal aanvragen, inventariseer je knelpunten en kansen en breng je verslag uit aan de recordmanager. Daarnaast ga je de verplichte actieve openbaarmaking van documenten coördineren. Deze verplichting heeft als gevolg dat het zwaartepunt van de functie ligt op het coördineren van de Woo-verzoeken en de actieve openbaarmaking van documenten.

Tevens draag je als informatie adviseur bij aan het verder vormgeven en professionaliseren van de informatiehuishouding. Daarnaast stel je visie, beleid en procedures op voor het informatie- en recordmanagement en vertaal je vakspecifieke onderwerpen en ontwikkelingen naar begrijpelijke adviezen.

Verantwoordelijkheden

  • Coördineren van de Woo-verzoeken.
  • Coördineren van de actieve openbaarmaking van documenten.
  • Onderzoeken en voorstellen doen hoe we processen slimmer en efficiënter kunnen inrichten.
  • Bijdragen aan het verder op orde brengen van de informatiehuishouding.


Over de organisatie

Ga tijdelijk aan de slag bij Wetterskip Fryslân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Als Wetterskipper krijg je vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Met duizend-en-één expertises in huis kun je hier verrassend veel kanten op. En wát je ook doet, als Wetterskipper maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?

Enthousiast?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Solliciteer dan nu op deze uitdagende functie en neem contact op met Rutger Balk via telefoon 06 236 52 758 of e-mail solliciteren@wierenga-degraaf.nl. Reageren kan tot 18 oktober 2024.

Waarom kiezen voor Wierenga & De Graaf?

  • We zijn de specialist in werving en selectie voor vaste, interim- en detacheringsfuncties op HBO en WO niveau.
  • Persoonlijke relatie gestoeld op vrijheid, gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid.
  • Wij bieden employee & job branding, onboarding, loopbaanadvisering en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.
Direct contact

Lanceer je carrière!

Solliciteer direct

Solliciteer direct